counter create hit Ennen kuin kaikki muuttuu - Download Free eBook
Hot Best Seller

Ennen kuin kaikki muuttuu

Availability: Ready to download

Kiehtova kertomuskokoelma aikuiseksi kasvamisen vaikeudesta, kanssa­kulkijoiden vaihtuvista naamioista ja kohtaamisista, jotka jättävät jälkensäNainen haluaa kilpikonnan, mies kihloihin. Baariin astuva näyttelijä saa kaiken sekaisin yhdellä katseella. Naamiohuveissa ystävä paljastaa todelliset kasvonsa. Elämänkokoinen rakkaus mahtuu 29,5 neliöön, mutta seinien ulkopuolella Kiehtova kertomuskokoelma aikuiseksi kasvamisen vaikeudesta, kanssa­kulkijoiden vaihtuvista naamioista ja kohtaamisista, jotka jättävät jälkensäNainen haluaa kilpikonnan, mies kihloihin. Baariin astuva näyttelijä saa kaiken sekaisin yhdellä katseella. Naamiohuveissa ystävä paljastaa todelliset kasvonsa. Elämänkokoinen rakkaus mahtuu 29,5 neliöön, mutta seinien ulkopuolella on kova maailma. Taina Latvalan toisiinsa kietoutuvat kertomukset tarttuvat surun ja huumorin sävyttämiin hetkiin, joiden jälkeen mikään ei ole enää ennallaan.


Compare

Kiehtova kertomuskokoelma aikuiseksi kasvamisen vaikeudesta, kanssa­kulkijoiden vaihtuvista naamioista ja kohtaamisista, jotka jättävät jälkensäNainen haluaa kilpikonnan, mies kihloihin. Baariin astuva näyttelijä saa kaiken sekaisin yhdellä katseella. Naamiohuveissa ystävä paljastaa todelliset kasvonsa. Elämänkokoinen rakkaus mahtuu 29,5 neliöön, mutta seinien ulkopuolella Kiehtova kertomuskokoelma aikuiseksi kasvamisen vaikeudesta, kanssa­kulkijoiden vaihtuvista naamioista ja kohtaamisista, jotka jättävät jälkensäNainen haluaa kilpikonnan, mies kihloihin. Baariin astuva näyttelijä saa kaiken sekaisin yhdellä katseella. Naamiohuveissa ystävä paljastaa todelliset kasvonsa. Elämänkokoinen rakkaus mahtuu 29,5 neliöön, mutta seinien ulkopuolella on kova maailma. Taina Latvalan toisiinsa kietoutuvat kertomukset tarttuvat surun ja huumorin sävyttämiin hetkiin, joiden jälkeen mikään ei ole enää ennallaan.

30 review for Ennen kuin kaikki muuttuu

 1. 4 out of 5

  Tiina Lehtineva

  Ennen kuin kaikki muuttuu on nuoren aikuisen hyvän mielen kirja. Tarinoissa henkilöt kompastelevat samoihin juttuihin kuin itsekin, ja on innostavaa huomata, ettei ole näidenkään asioiden äärellä yksin. Kirja on kirjoitettu viisaasti, pilkettä silmäkulmassa, mutta silti täysin vakavissaan. Se on aidon tuntuinen, rouhea ja elämäniloinen, mutta silti vakava. Tarinoihin on helppo päästä sisään ja niitä lukee mielellään. Hyvää iltalukemista - yksi tarina illassa - mentaliteetilla. Kirjan vahvuus ei jo Ennen kuin kaikki muuttuu on nuoren aikuisen hyvän mielen kirja. Tarinoissa henkilöt kompastelevat samoihin juttuihin kuin itsekin, ja on innostavaa huomata, ettei ole näidenkään asioiden äärellä yksin. Kirja on kirjoitettu viisaasti, pilkettä silmäkulmassa, mutta silti täysin vakavissaan. Se on aidon tuntuinen, rouhea ja elämäniloinen, mutta silti vakava. Tarinoihin on helppo päästä sisään ja niitä lukee mielellään. Hyvää iltalukemista - yksi tarina illassa - mentaliteetilla. Kirjan vahvuus ei jotenkin kuitenkaan kantanut aivan loppuun asti. Jostain syystä viimeinen kolmannes ei enää uponnut samalla tavalla kuin kaksi edellistä. Jotenkin tunnelma vähän lässähti loppua kohden, vaikka kirja pysyikin mielenkiintoisena loppuun asti. Ehdottomasti lukemisen arvoinen - viisas mutta kevyt - kirja, jota voi suositella hyvillä mielin luettavaksi kaikille aikuistumisen kanssa kamppaileville. :)

 2. 4 out of 5

  Anni

  Alku oli lupaava, mutta kyllä kävi tämä naispäähenkilö hermoille ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Kovasti myös novellit toistivat itseään, joten ei nyt kahta tähteä enempää. Harkitsin kyllä kahden ja kolmen välillä.

 3. 5 out of 5

  Heidi

  Hienosti kirjoitettuja tekstejä elämää heiluttavista tunteista ja eteen tulevista uusista tilanteista ja elämänvaiheista. Harmittaa, kun pitkään luulin tämän olevan perinteinen novellikokoelma, ja ihmettelin kovin samantyyppistä kertojaa joka novellissa. Väsyinkin siihen jossain vaiheessa, ja lukeminen jäi hetkeksi. Aivan kuin kaikki naiset olisivat aina näin ahdistuneita ja pelokkaita! Kun vihdoin uskoin, että kyseessä oli suurin piirtein sama ahdistunut ja pelokas nainen, jonka elämäntilanne m Hienosti kirjoitettuja tekstejä elämää heiluttavista tunteista ja eteen tulevista uusista tilanteista ja elämänvaiheista. Harmittaa, kun pitkään luulin tämän olevan perinteinen novellikokoelma, ja ihmettelin kovin samantyyppistä kertojaa joka novellissa. Väsyinkin siihen jossain vaiheessa, ja lukeminen jäi hetkeksi. Aivan kuin kaikki naiset olisivat aina näin ahdistuneita ja pelokkaita! Kun vihdoin uskoin, että kyseessä oli suurin piirtein sama ahdistunut ja pelokas nainen, jonka elämäntilanne muuttui vuosien varrella mutta perusluonne säilyi, aloin vasta ymmärtää tekstien kokonaisuutta. Nyt tekisi mieleni lukea koko sarja uudelleen. Novellien tunnelmat olivat kyllä sen verran vahvoja, että ne jäivät hyvin mieleen. Sosiaalisen jännityksen lisäksi toistuvia teemoja oli väkevät ja vaivoin peitetyt ihastumiset, haparoivat yritykset ystävyyteen, koko elämän kestävä rakkaus, muutoksen ja tulevaisuuden karttelu. Latvala siis vakuutti, joten ehkäpä seuraavaksi jotain muuta häneltä.

 4. 5 out of 5

  Jaana

  Latvalan novellien kieli ja kerronta on tunnistettava ja hengittävää, novellien kertoja tarjoaa usein lempeää samaistumisen kohdetta vertaillessaan lakkaamatta itseään muiden reaktioista ja tarkkaillessaan omia tunteitaan. Vähäeleisesti toisiinda kutoutuvat novellit tarkentavat elämän pieniin ja suuriin käännekohtiin: kohtaamisiin, toiveisiin, pelkoihin, pari- ja ihmissuhteiden kipupisteisiin ja toisaalta niihin hetkiin, kun kaikki on kevyttä ja täynnä valoa. Tematiikka tai aiheet eivät ole uusi Latvalan novellien kieli ja kerronta on tunnistettava ja hengittävää, novellien kertoja tarjoaa usein lempeää samaistumisen kohdetta vertaillessaan lakkaamatta itseään muiden reaktioista ja tarkkaillessaan omia tunteitaan. Vähäeleisesti toisiinda kutoutuvat novellit tarkentavat elämän pieniin ja suuriin käännekohtiin: kohtaamisiin, toiveisiin, pelkoihin, pari- ja ihmissuhteiden kipupisteisiin ja toisaalta niihin hetkiin, kun kaikki on kevyttä ja täynnä valoa. Tematiikka tai aiheet eivät ole uusia, mutta pidän valtavasti Latvalan tarkasta tavasta sanoittaa maailmaa, tunnelmia ja tuntemuksia.

 5. 4 out of 5

  Minni

  Tiiviitä kuvauksia aikamme nuorten aikuisten hapuilusta kohti onnellisempaa tulevaisuutta, sitä mitä-jos-sittenkin elämää. 4,5 tähteä.

 6. 5 out of 5

  Laura Walin

  Tässä on kirja siitä ihanasta, kamalasta ajasta nuorena aikuisena, kun mistään ei oikein vielä tarvitse ottaa kunnolla vastuuta, aikaa tuntuu olevan loputtomasti ja silti tuntuu olevan kauhan kiire koko ajan elää elämä läpi viidessä vuodessa. Latvala löytää katkelmalliseen tarinaansa sen kevyenpainavan sävyn, jolla noita 20+-vuosia eletään. Päähenkilön, nuoren naisen, lapsuus ja poukkoilut kuvataan akvarellisiveltimellä, hauraina, ohikiitävinä ja kuitenkin sellaisina että niistä jää pysyvä jälki. Tässä on kirja siitä ihanasta, kamalasta ajasta nuorena aikuisena, kun mistään ei oikein vielä tarvitse ottaa kunnolla vastuuta, aikaa tuntuu olevan loputtomasti ja silti tuntuu olevan kauhan kiire koko ajan elää elämä läpi viidessä vuodessa. Latvala löytää katkelmalliseen tarinaansa sen kevyenpainavan sävyn, jolla noita 20+-vuosia eletään. Päähenkilön, nuoren naisen, lapsuus ja poukkoilut kuvataan akvarellisiveltimellä, hauraina, ohikiitävinä ja kuitenkin sellaisina että niistä jää pysyvä jälki. Kirjan ja elämän edetessä kepeys saa väistyä painavien pohdintojen tieltä - aikuisuus häämöttää. Luulen, että itselleni kirja avautuisi paremmin toisella lukukerralla, kun tietäisin jo, mitä tarinalta odottaa, ja kuinka asemoida pieninä palasina esitellyt henkilöt kokonaisuuteen. Ymmärrän, miksi kirjailija on tällaiseen ratkaisuun päätynyt, mutta juuri tämän kirjan kohdalla se ei tuntunut kaikkein toimivimmalta ratkaisulta. Lineaarinenkin esitys olisi voinut onnistua.

 7. 5 out of 5

  Veera/kirjahullu

  Novellit olivat ihan hyviä, normaaleja novelleja, mutta eivät mitenkään erottuneet positiivisesti tai negatiivisesti. Kaikki novellit olivat todella saman tyylisiä, mikä ei sinänsä haitannut, paitsi kun kaikki alkoi muuttua samanlaiseksi tunnistamattomaksi puuroksi. Kokonaisuutena ihan hyvä, välinpitämättömät kolme tähteä.

 8. 4 out of 5

  Pauliina Lassila

  Jotenkin sekava tämä oli, koko ajan piti pohtia, missä ajassa nyt mennään, kuka oli kenenkin kanssa ja kuka ihme loppujen lopuksi oli päähenkilö. Hiukan alkoi selvitä , kun huomasin vasta luettuani, että kyseessä oli novellikokoelma :D

 9. 5 out of 5

  Outi

  Hienosti rakennettu novellikokoelma, joka lähentelee romaania. Henkilöhahmot ovat samoja, näkökulmat vaihtuvat, mutta kaikki tarinat ovat jollain tavalla merkityksellisiä hetkiä henkilöiden elämässä. Latvala kirjoittaa kauniisti kolmekymppisten hahmojensa elämästä, lapsuudesta ja alkaneesta aikuisuudesta, surusta, isän menetyksestä, yksinäisyydestä ja rakkaudesta. Vahvimmin mieleen jäivät muodonmuutoksen myötä absurdiksi melkein kauhuksi muuttuva Kissan yksityisyys sekä kokoelman päättävä Kesken Hienosti rakennettu novellikokoelma, joka lähentelee romaania. Henkilöhahmot ovat samoja, näkökulmat vaihtuvat, mutta kaikki tarinat ovat jollain tavalla merkityksellisiä hetkiä henkilöiden elämässä. Latvala kirjoittaa kauniisti kolmekymppisten hahmojensa elämästä, lapsuudesta ja alkaneesta aikuisuudesta, surusta, isän menetyksestä, yksinäisyydestä ja rakkaudesta. Vahvimmin mieleen jäivät muodonmuutoksen myötä absurdiksi melkein kauhuksi muuttuva Kissan yksityisyys sekä kokoelman päättävä Keskeneräinen, jossa isän ja tyttären suhde kuvattiin niin kipeäasti ja rakastavasti, ettei ehkä aiemmin missään.

 10. 4 out of 5

  Heidi

  Ihastuin Latvalan Välimatkaan ja odotin saavani samanlaista kielensilittelyä tälläkin kertaa. Vaan ei. Tässä teoksessa panostetaan aikalaiskuvaan, nolottavan tuttuun tunteeseen, tekoihin, muistoihin ja leikitellään rakenteella, kohtauksilla, tarinanpätkillä ja kertojilla. Vaikka siis kernaasti olisin lukenut Latvalan sanoissa tarkkaa tekstiä, hetken nikoteltuani tykästyin kyllä tähän tilanteista tarkkaan teokseenkin.

 11. 4 out of 5

  Reetta Saine

  Pienistä tarinoista rakentuu yksi suurempi. Mukaan mahtuu ensimmäinen ja viimeinen, jotka riipaisivat ihanan kauheasti ja sopisivat nuorillekin. Hyytävä kilpikonna, upea kampaajakäynti ja sitten joitain, joihin en ihan päässyt kiinni. Matkanovelli Skotlannista herätti ihanan lähtemisen fiiliksen ja päähenkilön tavoin realistisen palaamisen arkeen :).

 12. 4 out of 5

  Kirsi

  Luin tätä kirjaa pitkään, varmaan kuukauden, vaikka kirjassa oli vain 191 sivua. Odotin koko kirjan ajan, että kyllä se siitä lähtee, kyllä mie vielä pääsen jyvälle, mutta ei. Loppuun saakka olin ihan pihalla, en ymmärtänyt. Hyvin olis voinut jättää lukematta. "Jos pelkäätte yksinäisyyttä, älkää menkö naimisiin". s. 61 Luin tätä kirjaa pitkään, varmaan kuukauden, vaikka kirjassa oli vain 191 sivua. Odotin koko kirjan ajan, että kyllä se siitä lähtee, kyllä mie vielä pääsen jyvälle, mutta ei. Loppuun saakka olin ihan pihalla, en ymmärtänyt. Hyvin olis voinut jättää lukematta. "Jos pelkäätte yksinäisyyttä, älkää menkö naimisiin". s. 61

 13. 4 out of 5

  Mervi Hietanen

  Ihan hersyvä kuvaus siitä, kuinka onnistunut kampaajakäynti vaikuttaa elämään! Monta muutakin hienoa tarinaa. Pidin kielestä, lainauksia osuvista ja napakoista lauseista tuli tehtyä useita. Tykkäsin! Toimiva kokonaisuus.

 14. 4 out of 5

  Freija

  Tarina yhdestä tytöstä ja pojasta sekä yhdestä kesästä Helsingissä. Periaatteessa ihan hyvä kirja, joskin tarinat jäivät aika irrallisiksi. Tarinalla on hetkensä, mutta ne eivät kanna koko kirjan läpi.

 15. 5 out of 5

  Annamanna

  Ihana! Täydellinen kirja luettavaksi elämässä ennen kuin kaikki muuttuu ja sen jälkeenkin. Haikean suloisia novelleja... miten pienestä elämä ja isotkin päätökset ovat kiinni. Tyttö on väärä, kun ei tunne viinejä parikymppisenä. En oikein osaa sanoa tästä muuta, tämä kannattaa lukea!

 16. 4 out of 5

  Liisa

  Parempi kuin odotin ja kuin aluksi luulin - etenkin loppua kohden novellit kävivät yhä yllätyksellisemmiksi, ja osaa niistä jäi miettimään vielä kirjan sulkemisen jälkeen.

 17. 4 out of 5

  Karoliina | Sanoja hetkistä

  Tunetta, hetkiä, rakkautta, surua. Sellainen kirja, joka saa ajattelemaan nuoruutta ja tärkeitä kohtaamisia.

 18. 4 out of 5

  Ida

 19. 4 out of 5

  Ella

 20. 5 out of 5

  Niina

 21. 4 out of 5

  Liisa

 22. 4 out of 5

  Tiina

 23. 5 out of 5

  Sanna Itkonen

 24. 5 out of 5

  Tuula

 25. 4 out of 5

  Suvi Kerttula

 26. 5 out of 5

  Elina

 27. 4 out of 5

  Salla

 28. 5 out of 5

  Halla

 29. 4 out of 5

  Suvi

 30. 5 out of 5

  Veera

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...
We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.