counter create hit Dear Yayah The Comics #1 - Download Free eBook
Ads Banner
Hot Best Seller

Dear Yayah The Comics #1

Availability: Ready to download

Ini adalah prequel dari novel popular Dear Yayah, tetapi dalam bentuk komik. Yayah terima tawaran melanjutkan pelajaran tingakatan satu ke sekolah berasrama. Pada mulanya Yayah tidak bersemangat kerana terpaksa berjauhan dengan keluarga. Namun, perasaan itu berubah sebaik sahaja Yayah berkenalan dengan rakan-rakan baru. Di sinilah permulaan Yayah dan rakan-rakan menempuhi Ini adalah prequel dari novel popular Dear Yayah, tetapi dalam bentuk komik. Yayah terima tawaran melanjutkan pelajaran tingakatan satu ke sekolah berasrama. Pada mulanya Yayah tidak bersemangat kerana terpaksa berjauhan dengan keluarga. Namun, perasaan itu berubah sebaik sahaja Yayah berkenalan dengan rakan-rakan baru. Di sinilah permulaan Yayah dan rakan-rakan menempuhi pengalaman menarik sebagai pelajar berasrama.


Compare
Ads Banner

Ini adalah prequel dari novel popular Dear Yayah, tetapi dalam bentuk komik. Yayah terima tawaran melanjutkan pelajaran tingakatan satu ke sekolah berasrama. Pada mulanya Yayah tidak bersemangat kerana terpaksa berjauhan dengan keluarga. Namun, perasaan itu berubah sebaik sahaja Yayah berkenalan dengan rakan-rakan baru. Di sinilah permulaan Yayah dan rakan-rakan menempuhi Ini adalah prequel dari novel popular Dear Yayah, tetapi dalam bentuk komik. Yayah terima tawaran melanjutkan pelajaran tingakatan satu ke sekolah berasrama. Pada mulanya Yayah tidak bersemangat kerana terpaksa berjauhan dengan keluarga. Namun, perasaan itu berubah sebaik sahaja Yayah berkenalan dengan rakan-rakan baru. Di sinilah permulaan Yayah dan rakan-rakan menempuhi pengalaman menarik sebagai pelajar berasrama.

30 review for Dear Yayah The Comics #1

  1. 5 out of 5

    Azizah

    Rupanya komik Dear Yayah ni dah terperuk lama di celah-celah buku lain. Tujuan utama beli adalah untuk menarik minat CikAimi membaca & kurangkan masa menonton dan menghadap game/komputer. Ilustrasi yang menarik dan susunan tulisan yang kemas. Walaupun jalan cerita yang simple tentang Jihan yang memasuki sekolah berasrama. Rasa macam tak sesuai dengan umur CikAimi (7 thn) tapi bila dia asyik ulang baca dialog dalam komik ini dengan nada serta gaya dia sendiri, rasa terhibur pula. Dan sudah 2 hari Rupanya komik Dear Yayah ni dah terperuk lama di celah-celah buku lain. Tujuan utama beli adalah untuk menarik minat CikAimi membaca & kurangkan masa menonton dan menghadap game/komputer. Ilustrasi yang menarik dan susunan tulisan yang kemas. Walaupun jalan cerita yang simple tentang Jihan yang memasuki sekolah berasrama. Rasa macam tak sesuai dengan umur CikAimi (7 thn) tapi bila dia asyik ulang baca dialog dalam komik ini dengan nada serta gaya dia sendiri, rasa terhibur pula. Dan sudah 2 hari CikAimi asyik la membelek komik ini setiap petang. Namun begitu, penggunaan kata ganti diri pertama, aku dan saya yang kadang kala berubah-ubah agak mengganggu pembacaan kerana kadang kala digunakan dalam satu perenggan yang sama. Sewajarnya kata ganti diri ini digunakan perkataan yang lebih sopan untuk membentuk nilai murni pembaca cilik. Selain itu, tertanya-tanya juga kenapa mesti dijelmakan nilai 'suka' kepada insan berlainan jantina ketika anak-anak masih hijau dengan kehidupan. Seharusnya perkara yang ditonjolkan lebih kepada nilai jati diri, kekeluargaan dan persahabatan dalam mengejar masa depan.

  2. 5 out of 5

    Cik Aini

    Sentuhan magis Ard One berjaya menghidupkan Dear Yayah the comics menjadi sebuah siri yang menarik! Kisah Jihan di MRSM semasa minggu orientasi, berjaya dilakar dengan menarik, sehingga benar-benar memberikan penghayatan. Sejujurnya saya menyukai komik ini! Terlalu suka! Saya kira komiknya lebih menarik dari novelnya. Lakaran Ard One, benar-benar menarik minat.

  3. 5 out of 5

    Khairulmuna

    seronok membacanya kerana menyentuh zaman persekolahan semasa di asrama penuh...

  4. 5 out of 5

    Zaghol

    Aku tak pernah baca komik-M selain karya Ben, saja je beli sbb tgh sale sebuah RM 1, murah giler & amik masa hampir setahun utk akhirnya baca komik ni. Bagi aku lukisan ARD-ONE ni agak kaku, tapi ni keluaran 2010, maybe lukisan dia dah gempak skg. Setiap wajah karakter lebih kurang sama je, terutamanya perempuan, xde variasi, aku rasa berpunca dari tudung tu. Aku paham ni komik islamik sbb tu la karakter wanita bertudung setiap masa, duduk dalam dorm pun pakai serkop, aku rasa kalau buat pakai t Aku tak pernah baca komik-M selain karya Ben, saja je beli sbb tgh sale sebuah RM 1, murah giler & amik masa hampir setahun utk akhirnya baca komik ni. Bagi aku lukisan ARD-ONE ni agak kaku, tapi ni keluaran 2010, maybe lukisan dia dah gempak skg. Setiap wajah karakter lebih kurang sama je, terutamanya perempuan, xde variasi, aku rasa berpunca dari tudung tu. Aku paham ni komik islamik sbb tu la karakter wanita bertudung setiap masa, duduk dalam dorm pun pakai serkop, aku rasa kalau buat pakai tudung dalam dorm pun ok sbb nmpk cantik sikit, ni semua pakai serkop kepala dah lain macam dah aku tgk. Overall, aku suka citer dia. Citer dia kelakar n boleh layan la jugak. Lagi satu, bahasa dia terlampau skema. Mmg aku faham komik-M nak jaga bahasa, tapi rasanya cakap secara formal pun boleh jugak diringankan dari dah bunyi macam pidato.

  5. 4 out of 5

    Nur Hanim

    Seronok

  6. 5 out of 5

    Wan Mohd

    wer

  7. 4 out of 5

    Dini Nabihah

    the best

  8. 5 out of 5

    Penghuni Dunia

    mengimbau kenangan di asrama. mmg betul pun. berdebar nk masuk asrama. minggu orientasi. kena hafal nama senior. leceh betul

  9. 4 out of 5

    Nurain Syafini

  10. 4 out of 5

    Alinnaninoi

  11. 4 out of 5

    Afiqah Elina

  12. 4 out of 5

    Sarah Afiqah

  13. 4 out of 5

    Eyzah 'eyzy

  14. 4 out of 5

    Muhd Anas

  15. 5 out of 5

    Anis Zafirah

  16. 4 out of 5

    Nrool

  17. 5 out of 5

    Princess Shukulata

  18. 5 out of 5

    Irdina Basyirah

  19. 4 out of 5

    Elyakhadeeja

  20. 5 out of 5

    Firasahila

  21. 5 out of 5

    Fariha

  22. 4 out of 5

    AnnurylAina

  23. 5 out of 5

    Nurjihan Fikriyah

  24. 5 out of 5

    Iffah Batrisyia

  25. 4 out of 5

    Dayah Domo

  26. 4 out of 5

    Ainin

  27. 5 out of 5

    Siti Sabrina

  28. 5 out of 5

    Nataysha

  29. 5 out of 5

    Khairunnisa Islamiyah

  30. 4 out of 5

    Nur Fathiah Zahri

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...
We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our cookie policy.